четверг, 21 января 2016 г.

Живи та міцній, Українська Державо!

                                      

  День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
   Ним стверджувалось об'єднання двох тодішніх держав, що постали на уламках Російської і Австро-Угорської імперій в єдину соборну Українську державу, яка відтоді ставала гарантом загальнонаціональних інтересів українців. Століттями розірваний український народ визволився з неволі і возз'єднався на своїй землі в єдиній Українській державі..




До цього свята,у бібліотеці представлено виставку-панораму «З глибин віків до сьогодення».З дітьми 5-6 класів проведено інформаційний огляд «У світлі Соборності й Майданів»,на якому висвітлювались  події минулого, які залишило нам у спадок ХХ століття. Які,віддаляючись,не втрачають своєї значущості. До таких подій належить 22 січня 1919 року - день ухвали Акту Злуки . Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом - Днем Соборності. Так, спираючись на заповітні мрії і широке волевиявлення обох частин українства, враховуючи об'єктивні історичні, політичні, духовні, правові аспекти цього тривалого й болісного процесу, постала єдина соборна Українська держава.

Комментариев нет:

Отправить комментарий