вторник, 21 февраля 2017 г.

Рідна мова чиста, як роса


 Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб - МОВА.
  За рішенням ЮНЕСКО 21-го лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За недовгий час свого існування воно вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу.


  В Завидокудашевській бібліотеці відзначили День рідної мови. На книжково-ілюстративній виставці «Рідна мова чиста, як роса» висвітлено інформацію про історію виникнення свята та сучасні проблеми української мови.

  До бібліотеки завітали працівники Відділу культури і туризму Добропільської РДА. На мовному калейдоскопі «Без мови рідної, юначе, й народу нашого немає» ознайомили присутніх із історією Дня рідної мови та звернулися із запитанням: «А що ми можемо зробити, щоб наша мова жила вічно і ставала все багатшою, все кращою? Ну, звичайно ж, вивчати її, знати її правила, говорити нею! Любов до рідної мови – це шлях до знання та світла!».


Комментариев нет:

Отправить комментарий