пятница, 9 ноября 2018 г.

Мова – ім’я народу, візитка нації


День української писемності та мови відзначають 9 листопада. Це свято було встановлено на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
 Ми – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу. Традиційно, до Дня української писемності та мови, в Завидокудашевській сільській бібліотеці проводяться святкові заходи.


Цього разу запросили дітей старшого шкільного віку, які прийняли участь у годині цікавого мовознавства "Мова – ім’я народу, візитка нації". Увазі присутніх було представлено змістовну літературну викладку «Ти наше диво калинове, кохана українська мова». Цьогорічне святкування доповнила відео-презентація «День української писемності та мови», яка розкрила нові факти про витоки нашої мови, її місце серед інших слов'янських мов, походження і розвиток. Головна мета заходу - ознайомити юнацтво з історією України, виховувати почуття глибокої любові до української мови.

Комментариев нет:

Отправить комментарий