вторник, 14 января 2020 г.

Колядуєм і щедруєм, ми Різдво віншуєм


13 січня за християнським календарем свято преподобної Меланії, або як у народі кажуть – Старий Новий рік чи Щедрий вечір! Саме цього дня завершується цикл «святих вечорів»,  а щедрувальники щедрують обходячи хати з побажанням щастя, здоров’я всім членам родини, розквіту  господарства та великого врожаю. 
 Дуже гарно, цікаво і весело пройшов 13 січня Різдвяний балаганчик «Колядуєм і щедруєм, ми Різдво віншуєм» в нашому селі. В проведені свята взяли участь члени сімейного клубу «Гармонія». Учасники заходу перевдягалися в костюми  Маланки, Кози, та Циганки с подругами, співали відомі всім щедрівки та слова привітання: «Щедрий вечір, добрий вечір! Добрим людям на здоров’я!», «Нова радість стала», «Маланка та Василь»...  Завітали не тільки до мешканців села Завидо-Кудашеве, а й до своїх сусідів мешканців села Криворіжжя.




Учасники свята побажали здоров’я, достатку, щастя та миру. Господарі віддячили щедрувальникам смачними гостинцями, та запрошували їх завітати наступного року. Свято підготували завідуюча сільським клубом Астрова Н.В. і бібліотекар сільської бібліотеки Антипенко О.І.

Комментариев нет:

Отправить комментарий