воскресенье, 18 октября 2015 г.

Хай не буде переводу козацькому роду!

 Щороку 14 жовтня, в день святої Покрови Пречистої Богородиці, в Україні відзначається День Українського козацтва, враховуючи історичне значення і заслуги Українського козацтва у ствердженні української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення.


17 жовтня у нашому селі відбулося  свято - козацькі розваги   " Хай не буде переводу козацькому роду!". Захід проходив  на мальовничій галявині біля сільського клубу.  Розпочиналося святкування з урочистого звучання державного гімну та внесення прапору .
Одягнені в барвисті національні костюми дівчата та хлопці, здавалося, були щасливими, зі щирими посмішками, чудовим настроєм та передчуттям чогось надзвичайного. Всі учасники чекали початку свята та приготування найсмачнішого куліша.В змаганні зійшлися дві команди "Хортиця " і "Січ". Свої здібності , мужність ,кмітливість, швидкість та міць, маленькі козачата проявляли в таких конкурсах: перетягни канат, підняття тулубу, кидання гирі, складання фортеці з пластикових стаканчиків, піджимання на перекладені тощо. 
 


 

Змагання ,змаганнями, ащо ж то був за куліш? Смачний курячий навар, зажарочка зі шкварочками, пшоняна кашка,  запашна паляниця та ще й ковбаска - усе було на столі.  А головне – все було приготоване з щирою добротою. 
Перемогу отримала команда " Хортиця" за, що отримала пам'ятний диплом переможців.



Комментариев нет:

Отправить комментарий