суббота, 27 февраля 2016 г.

Ти себе Українкою звала...




   25 лютого виповнюється 145 років з дня народження талановитої поетеси, геніальної доньки українського народу – Лесі Українки.




   Вона була неперевершеним поетом-борцем, ніжною, але, водночас, сильною духом, пройнятою прометеївським вогнем любові до людей. Адже недаремно Лесю Українку називають ще й дочкою Прометея, бо саме вона перейняла від Тараса Шевченка й понесла далі естафету правди, добра, людяності. Вона не терпіла бездіяльності, пасивності.






 Незважаючи на хворобу, протестувала словом проти існуючого ладу. Словом боролась за майбутнє України. Навіть псевдонім «Українка» підкреслює її кровний і духовний зв'язок з народом, єдність з ним.







   З метою вшанування пам’яті і популяризації творчості поетеси і прозаїка Лесі Українки в бібліотеці організовано виставку-персоналію «Незгасне світло поетичної зорі», де розміщено літературу, фотоматеріали про життя та діяльність автора, виставка прикрашена українськими рушниками.








 З дитячою аудиторією проведено літературну годину «Вона жива і вічно буде жити».
   Леся Українка померла, але її твори завжди житимуть у наших серцях, будитимуть нас до роботи – боротьби за кращу долю, краще майбутнє.


Комментариев нет:

Отправить комментарий