суббота, 10 июня 2017 г.

Рідний край, неповторний та чудесний


Є край чудовий на землі,
Донеччиною зветься.
Весь світ ти можеш обійти –
Де ще такий знайдеться?

Для кожного з нас найважливішим у житті і дорожчим над усе є Батьківщина. Її часточка – це Донбас – це земля людей цілеспрямованих, твердих характером і добрих серцем. У липні 1932 року була створена Донецька область. Славна історія донецької землі – це частина безсмертної історії нашої України.

З нагоди святкування 85-ї річниці Донецької області у Завидокудашевській бібліотеці з дітьми проведено інформаційно-пізнавальну подорож «Заповідними стежками Донеччини».
 Дике поле притягає нас своєю неповторною і незабутньою історією.  Діти ознайомилися з визначними місцями рідного краю: Великоанадольський ліс, «Меотида», Маяцька дача, лісопарковий заповідник «Святі гори», заповідні землі долини річки Клейбан-Бик, заповідник «Кам’яні Могили», «Хомутовські степи», кам’яні баби, урочище Грабове, Роздольне...  Також діти більше дізналися про об’єкти природно-заповідного фонду  Добропільського району: «Гектова балка», «Кучерів Яр», Никанорівський ліс та інші.  Нам є чим пишатися.


Захід пройшов цікаво і змістовно, присутні ознайомились із літературою, представленою на тематичній виставці, бібліотекар провела  інформаційний огляд літератури «Рідний край, неповторний та чудесний».





Комментариев нет:

Отправить комментарий