пятница, 23 июня 2017 г.

З днем Конституції України

Наприкінці червня традиційно ми відзначаємо свято державного рівня - День Конституції України.  Конституція 1996 року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства. Саме Конституція проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою.
У різні періоди існування українського народу були спроби отримати юридичне оформлення держави. Ще в період Київської Русі на віче укладалися договори між князем і народом, князем і його дружиною...  У новий час особливу роль у формуванні конституційних ідей в Україні відіграла Конституція, створена Пилипом Орликом, ставши в Європі першим подібним документом. Проте вперше це вдалося належним чином зробити після тривалої і напруженої роботи над Основним Законом держави 28 червня 1996 року.


На передодні державного свята в бібліотеці пропонується до перегляду інформаційно – тематична викладка «Наш стяг у золоті й блакиті», представлена література надає можливість кожному ознайомитися з важливим значенням Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу, дається відповідь на питання, якою ця держава буде, які шляхи її розвитку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий