среда, 20 сентября 2017 г.

Хай буде мир на всій землі

Мир – це втілення в життя давньої мрії людства: побудувати безпечний і справедливий світ, навчитися жити в злагоді один з одним.
Міжнародний день  миру  згідно постанови  п'ятдесят п'ятої сесії Генеральної Асамблеї святкується щорік 21 вересня всіма народами як свято миру. 
Мир — це те, до чого прагнуть всі народи світу.
Генеральною Асамблеєю цей день проголошений як день відмови від насильства і припинення вогню у всьому світі. Всім країнам було запропоновано утримуватися від проведення військових дій в цей день.
Символом міжнародної солідарності всіх людей світу став Дзвін миру. Дзвін Миру — символ спокою, мирного життя і дружби, вічного братерства і солідарності народів. І в той же час — це заклик до дії в ім'я збереження миру і життя на Землі.

«На планеті усі діти в мирі й дружбі хочуть жити» - під такою назвою у бібліотеці пройшла виховна бесіда-обговорення. Бібліотекар розповіла присутнім про історію виникнення свята, традиції святкування в Генеральній Асамблеї ООН та інших країнах світу. На заході діти ознайомились з календарною викладкою «Хай буде мир на всій землі».

Символ миру голуб, ожив на сірому тлі асфальту, коли всі присутні, свої мрії про мир майстерно втілювали у приклубне панно миру.  
У час, коли в нашій рідній Україні лунають постріли та проливається кров, цей день є для нас особливим.


Комментариев нет:

Отправить комментарий