суббота, 10 февраля 2018 г.

Історія виникнення національного герба України

Тризуб - історичний символ Української Державності, княжий Знак середньовічних Київських князів. 
 Центральна Рада за пропозицією М. Грушевського  у 1918 році  затвердила знак князівської влади часів Київської Русі- тризуб за герб Української  Народної Республіки. Автором проекту герба  був художник В. Кричевський. Тризуб залишався державним гербом України і в часи Гетьманату П.Скоропадського  та Директорії.
Після відновлення української національної державності, Верховна Рада, як найвищий законодавчий орган держави, своєю постановою «Про державний герб України» від 19 лютого 1992 р. затвердила тризуб як малий герб України, вважаючи його головним елементом великого герба України. Тризуб став офіційною емблемою нашої держави.

З метою виховання у підростаючого покоління поваги до державних символів України і до 100-річчя затвердження Тризуба малим державним гербом, у бібліотеці оформлено виставку-обговорення «Історія виникнення національного герба України» і проведено веб-огляд «Що означає герб України». Присутнім розповіли про історію тризуба, про відродження його як державного символа. Діти із цікавістю слухали інформацію й приймали участь в обговоренні. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий