среда, 27 июня 2018 г.

КОНСТИТУЦІЯ – ОСНОВА ДЕРЖАВНОСТІ



З нагоди відзначення чергової річниці від дня прийняття Основного Закону держави – Конституції України у Завидокудашевській сільській бібліотеці розгорнуто виставку-роздум „Конституція – головний підручник життя”.
Читачам запропонована правознавча, історично-довідкова, художня література та інформаційні матеріали, які знайомлять користувачів з  історією конституційного творення в Україні.  У квітні 1710 року при обранні гетьманом України Пилипа Орлика була складена перша не тільки українська, але й європейська конституція - вона заклала основи республіканського правління в Україні. Виставка-роздум продемонструвала, яким складним був процес створення Конституції та відобразила найважливіші шляхи конституційного процесу.
Щоб ознайомити юнацтво з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою бібліотека запросила користувачів на інтернет-мандрівку «Без законів не живе держава».  Читачі ознайомились з основними статтями закону, дізнались про те, як «народжуються» закони, які права надає  Конституція громадянам України та які обовязки громадян перед державою, а також переглянули відео «Конституція України: її становлення».

Комментариев нет:

Отправить комментарий