пятница, 27 июля 2018 г.

Історія хрещення України-Русі


28 липня відзначається День Хрещення Київської Русі.
Відомо, що найціннішим скарбом храму душі людської завжди була віра. Тож звернімо свій погляд у сиву давнину, коли 1030 рокiв тому князь Володимир Великий започаткував нову добу в історії Київської Русі.

Напередодні знаменної дати у Завидокудашевській бібліотеці-філії, біля розгорнутої книжкової виставки «Духовність-храм душі людської», де представлені цікаві книги і матеріали з історії християнства, відбувся відеоперегляд «Історія хрещення України-Русі» для користувачів старшого шкільного віку. Безумовно, цікавими сторінками перегляду стали  розповіді про історію української церкви, про поширення християнства в Україні.
З дітьми проведено годину православної книги «Спочатку було слово». Бібліотекар розповіла присутнім  про виняткову роль хрещення в історії нашої держави, житті суспільства, розвитку його культури, духовності та моралі, а також  про життя князя Володимира Великого, як про хрестителя Київської Русі, про те, що Хрещення Русі стало точкою відліку, з якої розпочалася нова епоха духовного розвитку та становлення слов’янських народів. Писемність, освіта та духовна культура отримали потужний імпульс до розвитку,  а  також   переглянули  відеолекторій «Дорогами Християнства».



Комментариев нет:

Отправить комментарий