суббота, 7 июля 2018 г.

Купальське диво


Найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят – це свято Івана Купала.
В Завидокудашевській сільській бібліотеці пройшов історико-літературний вернісаж «Пливи віночку, за водою, покажи мені мою долю». Присутні прослухали розповідь про літні народні свята, традиції і звичаї найчарівнішого і загадкового свята Івана Купала. Провели  майстер-клас   з  плетіння вінків, дізналися про обрядові значення вінка. Присутні ознайомилися з матеріалами виставки про українську народну культуру.  
    
А Купальського вечора до бібліотеки завітали справжні польові русалоньки. Разом з читачами вони ознайомилися з матеріалами з народознавства, етнографії, статтями з періодичних видань, представленими на виставці та переглянули відеоролик «Звичаї та традиції дня Івана Купала».
 Цікаве свято «Ніч на Івана Купала» організували для односельців, об'єднавши творчі зусилля, працівники Завидокудашевського сільського клубу з Новоукраїнським вокальним колективом «Україночка».
 Відбулося святкування на приклубному майданчику, глядачів захопила концертно-розважальна програма,  яскраві виступи солістів і колективів  та святкова дискотека для молоді.

Комментариев нет:

Отправить комментарий