среда, 28 марта 2018 г.

Україна-НАТО



НАТО – Організація Північноатлантичного договору – міжнародна організація, створена 4 квітня 1949 року для колективної оборони країн Західної Європи та Північної Америки, це альянс країн, які прагнуть досягти мети Північноатлантичного договору, що підтверджує невід'ємне право незалежних держав на індивідуальну або колективну оборону. Кожна з держав приєдналась до нього добровільно після публічного обговорення і внутрішньої парламентської процедури.
       
        За Договором головна роль НАТО полягає у забезпеченні свободи і безпеки країн-членів за допомогою політичних і військових засобів. НАТО дотримується спільних для Альянсу цінностей демократії, індивідуальної свободи, верховенства права та мирного розв'язання суперечок і підтримує ці цінності в усьому євроатлантичному регіоні. Вона слугує форумом, на якому країни з Північної Америки і Європи можуть консультуватись зі спільних питань безпеки та здійснювати спільні дії з їх розв'язання.

До річниці створення організації у бібліотеці оформлено інформаційну поличку «Україна-НАТО: стратегічне партнерство», з якої користувачі бібліотеки мають змогу дізнатись про розвиток і нинішній стан відносин Україна-НАТО, переваги і недоліки членства в НАТО.

Комментариев нет:

Отправить комментарий