суббота, 13 октября 2018 г.

Свято сильних, мужніх і безстрашних


14 жовтня – День захисника України та українського козацтва. Цього дня українці також відзначають День Покрови Пресвятої Богородиці.
Для нас це не тільки народне та релігійне свято, а й національне. Воно єднає країну, закликає всіх до згуртованості перед сучасними викликами й загрозами. Воно є символом нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України.


 До потрійного свята цікаву годину патріотичної освіти  «Захист Вітчизни – обов’язок кожного» підготувала Завидокудашевська сільська бібліотека. Назва цього свята говорить сама за себе. Захист своєї Батьківщини від зазіхань з боку тих, хто загрожує державним засадам країни – свята справа. Під час заходу згадали про традиції святкування дня Покрови  в Україні, про славні козацькі традиції, а також про вшанування пам'яті героїв національно-визвольних змагань, мужності та героїзму сучасних захисників суверенітету і територіальної цілісності України – воїнів АТО.
І, під кінець заходу, бібліотекар запросила всіх познайомитися з виставкою літератури «Спасибі вам, захисники»,  де представлені матеріали, які відтворюють сторінки героїчної історії українського народу, розкривають образи видатних діячів минулого.  Минула козацька слава перегукується з сучасністю. Тому до уваги користувачів представлена також література про мужність, неймовірний героїзм і людяність українських військових , бійців добровільних батальйонів. Вони разом з усією країною крокують дорогою змін, захищають незалежність та державну цілісність України.
Тож, вітаємо усіх з наступаючим потрійним святом і бажаємо мати завжди все, що перелічено у відомому козацькому прислів'ї - "А що козакові треба: степу, хліба й неба!"

Комментариев нет:

Отправить комментарий