четверг, 16 мая 2019 г.

Чарівна краса вишиванки


 Вишиванка в Україні завжди відігравала велику роль. Це наш український фольклор, наш національний оберіг і ідентичність України. Щорічно, у третій четвер травня, українці святкують День вишиванки.  У цей день  дрес-кодом дня стає вишиванка. Завидокудашевська сільська бібліотека і робітники сільського клубу долучились до свята, одягнувши вишиванку на роботу і разом з дітьми організували флешмоб «Українські вишиванки – наче райдуги - світанки» з фотосесією.
  Бажаючі більш детально ознайомитися з історією національного вбрання українців, символами у вишивці та їх значенням мали можливість познайомитись з матеріалами книжково-ілюстративної виставки «Україна моя вишивана», яка презентується у бібліотеці.

Цього ж дня, одягнуті у вишиванки діти і дорослі мешканці села Завидо-Кудашеве завітали на свято «Чарівна краса вишиванки», яке відбувалось на майданчику дошкільного закладу «Калинка».


Українська вишиванка славиться різноманітністю узорів і палітрою кольорів. Чарівна у своїй красі вона є частиною культури, душею нашого народу. Маленькі українці і всі бажаючи прийняли участь у святковому флешмобі. Цікаво було присутнім  почути про дивне народне мистецтво-вишиванку, слухати українські пісні, водити хороводи, танцювати. Такий захід вселяє в душі українців тільки найкращі почуття, наповнює її споконвічною могутньою силою українського народу.


Комментариев нет:

Отправить комментарий