среда, 7 октября 2020 г.

Мужність і відвага крізь покоління


      

 14 жовтня в Україні є особливим днем, який щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян нашої держави. Адже цього дня зустрічаються великі свята: свято Покрови Пречистої Богородиці, День українського козацтва, також уже більш ніж півстоліття цей день вважається датою створення Української повстанської армії, а починаючи з 2014 року, 14 жовтня набуло ще одного значення – українці святкують День захисника України.

З нагоди цих свят у Завидокудашевській бібліотеці оформлено виставку-посвяту «Україна-козацька держава», присвячену найбільш яскравим постатям Війська Запорізького та історії виникнення козацтва в Україні. Про те, хто такі запорожці, про державну діяльність українських вояків, їх  героїчну  звитягу,  походи,  про життя  та побут козаків на Січі, про славні  звичаї, традиції та легенди  можна дізнатися зі сторінок  історичної,  художньої та довідкової  літератури.

         Не випадково, свято українського козацтва співпадає з Днем захисника України. На книжкових полицях  виставки   експонуються  матеріали про подвиги воїнів-захисників, які і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи  кордони від ворогів.

         Бажаючих ознайомитися з виставкою запрошуємо до нашої бібліотеки.

 

        


        

Комментариев нет:

Отправить комментарий