суббота, 12 декабря 2015 г.

Маю право на права





       Враховуючи важливе значення правової освіти у розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини започатковано проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.
      В Завидокудашевській бібліотеці, в рамках тижня права були проведені різноманітні заходи. Протягом пяти днів тривала тематична виставка «Право в нашому житті», на якій були представлені видання про права людини та інша література правового змісту.   З метою надання правової освіти дітям, формування у них правової свідомості та культури проведено годину-діалог «Не заблукати на стежках закону». З дорослою аудиторією пройшла інформаційна година «Сімя в правовому полі».    Під час заходів наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами і так далі.І якщо дотримання поведінкових норм буде здійснюватися на найпочатковіших етапах, то менше буде допускатися правопорушень. Основна ж спрямованість держави – охорона прав людини, їх захист та неприпустимість порушень з боку інших осіб.


     


      Тиждень права показав, що практично кожен  знає, що серед основних його прав: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечуватися державою. Винні ж у порушенні таких прав несуть юридичну відповідальність..

Комментариев нет:

Отправить комментарий