суббота, 17 сентября 2016 г.

За книгою-в електронний світ



                       18 вересня - Міжнародний день
                                                                    читання електронних книжок
                                                                                  у вільному просторі.
          Сучасні технології потрапили в абсолютно всі сфери існування людини – від побуту до науки. В останні роки у вільному доступі можна знайти безліч електронних книг, які поступово витісняють з ринку паперові видання. 
          Зважаючи на новизну та популярність такого інформаційного ресурсу, як електронна книга, 18 вересня відзначаємо Міжнародний день читання електронних книжок у вільному доступі.
          У бібліотеці, до цього дня відбулась Інтернет-подорож «За книгою- в електронний світ». Користувачі відвідали інформаційні ресурси бібліотеки з повними текстами підручників та художніх видань в електронному вигляді.


           Незважаючи на безліч переваг електронних книг, в паперових теж є чимало корисного. У першу чергу, навряд чи абсолютно всі читачі почнуть користуватися електронними книгами. Адже жоден, навіть найновіший і сучасний пристрій, не може замінити задоволення посидіти з книжкою, пошурхотіти сторінками улюбленого видання. Особливо це стосується читачів старшого покоління, для яких покупка нової книги, її перегортання є особливим ритуалом. Багато хто любить аромат книг, романтику самого процесу читання. Технологічність читання електронної книги не може надати всього цього. Не зважаючи на якому вона носії – глиняна дощечка, вичинена шкіра тварин, папір, електронний дисплей, книга – одне з найбільших чудес, створених людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, свою всю мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє і, безперечно, здобути освіту та опанувати фах.


Комментариев нет:

Отправить комментарий