среда, 20 июля 2016 г.

Поетеса вогненних меж




 Олена Теліга ввійшла в історію нашого народу як поетеса, публіцистка, представник ОУН, мужній борець за незалежну Україну.
  В її віршах вимальовується яскравий образ вольової людини, відданої ідеям національного відродження України, життєлюба, морального максималіста. Героїзм як найвища чеснота, як взірець людської гідності, — то визначальний орієнтир її життя і творчості, тісно пов’язаних із боротьбою за національне визволення рідного народу. 
  Олену Телігу разом з чоловіком та іншими українськими націоналістами було розстріляно 22 лютого 1942 року в Бабиному Яру. Існує чутка, що один з катів згодом зізнавався, що досі не бачив мужчини, який би вмирав так героїчно, як ця вродлива жінка. Цій чутці цілком можна повірити, якщо взяти до уваги життєве кредо поетеси: «Життя – це боротьба, а боротьба – це справжнє життя».

  До 110-ї річниці від дня народження Олени Теліги, у сільській бібліотеці проведено біографічний огляд"Нетреба слів, хай буде тільки діло". Присутні мали змогу ознайомитись з біографією поетеси-борця, прослухати її поезії, подивитись презентацію «Олена Теліга:повернення із забуття». 

Комментариев нет:

Отправить комментарий