суббота, 28 января 2017 г.

День пам'яті героїв Крут


 29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтивики та матроси більшовицької армії. Нерівний бій. Бій під Крутами, який на декілька днів віддалив захоплення Києва. Втрати сягали: до 250 юнаків, одна рота студентів і 10 старшин. Бойовий наказ наша молодь виконала.
Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. 


 З метою вшанування пам'яті подвигу українських юнаків, які героїчно боронили Вітчизну,  у бібліотеці оформлено тематичну викладку «День пам’яті героїв Крут»,приурочену цим подіям і проведено  відео екскурс «Крути: незламна пам’ять».На заході обговорювали історичні обставини зазначеного періоду, причини та наслідки бою під Крутами, значення цієї події для історії української державності. Учасники заходу переглянули відеофільм «Бій під Крутами».

 Цей День, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї Вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.

Комментариев нет:

Отправить комментарий