понедельник, 9 мая 2016 г.

Війні немає забуття



     9 травня 1945 року назавжди ввійшло в історію як День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні на нашій планеті. 
  Для українців, як і для всіх інших народів, об'єднаних тоді в СРСР, Велика Вітчизняна війна була боротьбою за право на вільне життя, за свою землю, за гідне майбутнє. Це була справедлива, визвольна, священна війна проти підступного і жорстокого ворога, який виношував плани перетворити на рабів слов'ян та інші народи, віднесені нацистами до так званої "нижчої" раси.

    На долю України та її народу випали нечувані страждання і жертви. Пам'ять про ці жертви, про ратний і трудовий подвиг народу зобов'язує нас перейнятися усвідомленням того, що, якби не було спільної Перемоги над фашизмом, покоління, що прийшли в життя після війни, взагалі й не народилися.

   Ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші батьки і діди за сьогоднішній мир в Україні, за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей.


     До свята у бібліотеці представлено виставку-реквієм «Великий день...Великдень Перемоги»
  Вихованню у підростаючого покоління мужності, почуття патріотизму,  любові до Батьківщини, до історії свого народу, пошану до ветеранів Другої Світової війни сприяли заходи, які відбулися 8 та 9 Травня.



  До Дня памяті та примирення для дітей пройшов перегляд фільмів про війну «Поки живемо-будем памятати», проведено перегляд літератури «Подвиг, що залишиться у віках».                                                                               

                                                                                                                                                                                    9 Травня, на клубному майданчику, відбулась година-реквієм «Війні немає забуття» з подальшим покладанням квітів на братську могилу воїнів-визволителів.


                     
                                                                   
   Будемо ж гідні ратного і трудового подвигу наших батьків. Зробимо все від нас залежне, щоб розквітав, ставав красивішим і заможнішим рідний край. Нехай земля радує щедрим колосом, а чисте, мирне небо - сонячними погожими днинами, рясним, своєчасним дощем.


Комментариев нет:

Отправить комментарий