вторник, 12 апреля 2016 г.

Зоряними трасами



  12 квітня все людство відзначає Всесвітній день авіації та космонавтики. Це свято з'явилось на честь першого польоту людини у космос і тим самим воно підкреслює нестримну жагу людського роду до пізнання нових знань.
    В цей день, 55 років тому, 12 квітня 1961 року громадянин СССР старший лейтенант Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі "Восток" вперше в світі здійснив орбітальный політ навколо Землі, відкривши епоху пілотуємих космічних польотів. Він здійснив один виток довкола земної кулі, який тривав 108 хвилин.             Україна і космос - нероздільні. Зв'язок цей міцно встановився на зорі Ери польотів людини спочатку на літаку, а потім і на космічному кораблі, яка відкрила для людства принципово нові можливості у подоланні відстані та швидкості руху. У цей знаменний день варто пам'ятати, що можливості нашого пізнання не обмежені, і за наявності наполегливої праці та терпіння ми можемо здолати будь-які перешкоди.
   Українське походження мали такі творці теорії польотів у світовому просторі, як Костянтин Ціолковський, Микола Кибальчич, Юрій Кондратюк.

               

   В бібліотеці, до свята оформлено тематичну викладку «Зоряними трасами». На інтернет-подорожі «Крізь терни- до зірок» діти мали змогу ознайомитися з історією святкування  Всесвітнього дня авіації і космонавтики й з біографією першого космонавта України – Леоніда Каденюка, переглянути фільм «Первые в космосе».
   Бажаємо Вам у цей день замислитись над своїм існуванням і від душі захотіти дізнатися про навколишній світ більше!



Комментариев нет:

Отправить комментарий