суббота, 23 апреля 2016 г.

Чорнобиль-довгий слід трагедії

   


         30-й чорнобильський квітень
    
          26 квітня — чорна дата України


                       
                                       
       Як і нинішнього, того квітневого дня 30 років тому смарагдовими бруньками на деревах, соковитою зеленню трав і квітів, радісним і веселим щебетанням птахів в Україну прийшла справжня весна-красуня. В українців жевріли нові надії і сподівання — невдовзі тепле літо, приємні дозвілля, відпочинок. і раптом…
      Чорнобиль воістину раз і назавжди розділив наше життя і життя цілого людства на «до» і «після».  
       На квітучий українській землі з’явились пусті міста і села, мертвий ліс, в який не можна ходити, сади з яблуками, насиченими радіоактивною отрутою, вода, яку не можна пити, і навіть повітря, яким дихаємо, стало ворогом.
       Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію людства, що про невелике українське місто Чорнобиль дізнається весь світ.
     

  До 30-ї річниці катастрофи на ЧАЕС  у бібліотеці для широкого кола відвідувачів відбувся перегляд документального  фільму «Таємниці Чорнобиля».
  

       Чорнобиль – це вже історія України, тому дітей треба навчати вболівати за минуле своєї держави, протистояти несправедливості, насильству та руйнуванню навколишнього світу.



    

   На годині-реквієм «Чорнобиль-наша печаль і скорбота», яку організувала бібліотека спільно із сільським клубом для дітей середнього шкільного віку, діти мали змогу  розширити знання про Чорнобильську трагедію і зрозуміти , що чужої біди немає.
   









     Ці заходи мали на меті виховання любові до рідного краю і природи, а також людяності, доброти та згуртованості.


Комментариев нет:

Отправить комментарий