суббота, 2 апреля 2016 г.

Лабіринтами дитячих творів



     Міжнаро́дний день дитя́чої кни́ги — свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку 2 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.
    І скрізь, у всіх країн і народів королем свята вважається Андерсен. Чарівному казкарю Андерсену належать романи, п’єси, вірші, проте в літературі він залишився перш за все як автор казок та історій, що склали 24 збірки, виданих в 1835–1872 рр. Світову славу Андерсену принесли його казки, в яких поєднується романтика і реалізм, фантазія та гумор і сатира.
    Дитячі книги вбирають в себе цілий світ; все цікаве, що буває на світі, рано чи пізно потрапляє в них. Нескінченне різнобарвне різноманіття дитячих книг буде радувати все нові і нові покоління дітвори.

 
   В рамках святкування Міжнародного дня дитячої книги сільська бібліотека  запросила дітей молодшого та середнього  шкільного віку  у літературну подорож  «Лабіринтами дитячих творів», на якій вони взяли участь у літературній вікторині «Чарівний світ казки» та переглянули казковивий вернісаж «Сучасна дитяча проза».

  В цей день ми хочемо привітати не тільки тих, хто створює дитячі книги, а й тих, для кого вони творять. Цікавих книг тобі, шановний наш читачу, яскравих і незвичайних!

Комментариев нет:

Отправить комментарий