суббота, 9 апреля 2016 г.

Забути цього неможливо





     Щорічно 11 квітня по всьому світу проводяться різні пам’ятні акції, присвячені дню звільнення в’язнів з фашистських концтаборів. Колишні в’язні організовують зустрічі, поминають загиблих, а також покладають квіти до могил жертв, постраждалих від рук фашистів.
    Всього у фашистській Німеччині та окупованих нею країнах налічувалося більше п’ятнадцяти тисяч концтаборів.

    На території України діяли 180 таборів смерті, де було страчено 1366 тис. радянських військовополонених. «Фабрики смерті» діяли в Києві, Львові, Дніпропетровську, Харкові, Кіровограді та інших місцях.
   За всі роки Другої світової війни понад 18 мільйонів мирних громадян пройшли через табори смерті. Тим, хто залишився в живих можна тільки позаздрити – за їх відвагу, терпіння, прагнення до життя і свободи. Ось де справжній приклад для нинішнього зростаючого покоління!


    До цієї дати  для читачів різних категорій представлена календарна виставка. З дітьми проведено інтернет-годину «Забути цього неможливо», на якій діти дізнались багато нового про ті далекі страшні події і зробили висновок, що  наш обов’язок  -  пам’ятати цю страшну трагедію, шановувати пам’ять жертв фашистських концтаборів та надавати підтримку тим, хто зміг вижити попри нелюдські страждання та тортури.




    Пам’ятаючи про них, ми повинні робити все, щоб такого більше не повторилося.


Комментариев нет:

Отправить комментарий