четверг, 28 июля 2016 г.

Святині мого народу




  В історії кожного народу є доленосні моменти, які визначають його сутність і майбутнє на цілі століття. Для України таким моментом, її історичною долею став 988 рік – рік Хрещення. Із хрещенням у водах Дніпра під київськими кручами для нашого народу розпочалася нова історія: початок духовного і культурного просвітлення, вищої, духовної єдності – єдності національної. День хрещення Київської Русі-України, який відзначається щорічно 28 липня, у день пам`яті святого рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі, одного із засновників і покровителів нашої державності, установлений Указом Президента України від 25.07.2008.
   Християнство мало всебічний вплив на культурне життя наших предків: на освіту й літературу, на живопис і архітектуру, на державні закони й політику тощо. Християнство визначило основу середньовічної культури нашої країни і тим поєднало слов'янський культурний світ і Київську Русь з культурними колами християнських народів Сходу і Заходу. Культура, що прийшла на Русь після прийняття християнства з Візантії, продовжувала далі розвиватися на ґрунті власної творчості. Це сприяло історичному самовизначенню Київської Русі та знаходженню нею свого місця у світовому історичному процесі.
   На честь вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого  у бібліотеці оформлено календарну викладку і проведено інформаційну годину «Святині мого народу».





  Це – свято всіх українських громадян, до якої б конфесії вони не належали, адже у всіх нас одні моральні і духовні цінності. Це свято єдності, згоди, толерантності і терпимості. Тож поважаймо думки один одного, прислухаймося один до одного, будьмо єдиними! Прагнімо до взаєморозуміння, тримаймося разом, щоб зберегти і примножити духовне надбання нашої країни.

Комментариев нет:

Отправить комментарий