вторник, 3 апреля 2018 г.

Незгасна зоря Олеся Гончара


3 квітня виповнюється 100  років від дня народження Олеся Терентійовича Гончара, українського письменника, громадського діяча, першого лауреата премії імені Т.Г. Шевченка, Голови Спілки письменників України, академіка НАН України, голови українського республіканського комітету захисту миру, члена Всесвітньої Ради Миру з 1973 р., автора трилогії «Прапороносці»,романів «Таврія», «Людина і зброя», «Циклон», «Тронка», «Собор», повістей «Земля гуде», «Щоб світився вогник»,сценаріїв кінофільмів «Дівчина з маяка», «Абітурієнтка», «Берег любові» та інших.

До цієї дати в Завидокудашевській бібліотеці оформлена виставка-персоналія «Він був великим українцем». На експозиції представлені всі видання зібрань та окремих творів Олеся Гончара, література про життя і творчість видатного письменника, яка є в бібліотеці. У січні 2018 року виповнилося 50 років виходу знаменитого роману «Собор».  Твори О. Гончара перекладалися на 67 мов, а творчий досвід письменника засвоюється і вітчизняними, і зарубіжними майстрами слова. 
Олесь Гончар – сумління України, відданий і мислячий син свого народу. Він був активним учасником його історії. Олесь Гончар устиг сказати багато правди про життя.

Комментариев нет:

Отправить комментарий