понедельник, 16 апреля 2018 г.

За чисте довкілля


Обсяг накопичення твердих побутових відходів у нашій країні характеризується стійкою динамікою зростання. В середньому на одну особу на рік припадає 220-250 кг відходів, а у великих містах і поготів – до 400 кг. Це чи не єдиний показник, за яким ми переганяємо країни ЄС. Тому поступово територія держави перетворюється на «великий смітник». Проблема засміченості країни – це проблема «засміченості людської натури», а рівень її вирішення – індикатор рівня шляхетності нації, її майбутнього в цьому світі.
 21 квітня-Всеукраїнський день довкілля, а 22 квітня- Всесвітній день Землі, які мають на меті об’єднати людей планети щодо захисту навколишнього природного середовища. Мешканцям села  не байдуже в якому стані перебуває матінка – Природа, тому вони охоче приєдналися до акції щодо покращення довкілля. Цього року ми використали іноваційну форму – екологічний десант. 




 Небайдужі користувачі нашої бібліотеки взяли участь в екологічному десанті  «Чисто у селі-світло на душі».  Озброївшись рукавичками та пакетами для сміття, ми відправились очистити  зливний колектор у центрі села. Гарна погода і чудовий настрій сприяли нашому прибиранню.  Для дітей бібліотекар провела гру-вікторину «Екологічний ерудиціон». Діти активно відповідали на задані питання. Ми гарно спілкувались на тему екології, читали прислів’я та приказки про природу, відгадували загадки... Разом з бібліотекарем переглянули еко-виставку «Довкілля-неповторна казка, то ж бережіть його будь ласка».


Результатом наших зусиль стали чотири великих наповнених сміттям мішки та купи хмизу, а ще -задоволення від корисної праці.
     Насамкінець учасники екологічного десанту дійшли до думки, що збереження довкілля залежить від кожної людини, зокрема і від кожного з них. Недарма народне прислів'я говорить: "Чисто не там де прибирають, а там де не смітять".

Комментариев нет:

Отправить комментарий