четверг, 12 апреля 2018 г.

Магія вишивки бісером


Справжньою візитною карткою українського народного мистецтва є вишиванка. Це один з давніх, улюблених і найбільш поширених видів народної творчості. Вишивкою прикрашають одяг, рушники, скатерки, серветки, блузки, сорочки. Мистецтво вишивки спостерігаємо також у вишитих іконах. Вишита ікона була популярна в Україні з давніх часів.

До Великодніх свят, у приміщенні сільського клубу, відбулась презентація виставки картин, виконаних у техніці вишивки бісером майстрині-вишивальниці, активного користувача сільської бібліотеки - Петренко Любові Миколаївни.  Дивовижність творів майстрині захоплює настільки, що неможливо просто спостерігати очима – якась потаємна сила змушує взяти в руки, доторкнутись до них, відчути силу енергетики майстрині. Нині в її доробку близько 50 робіт, частину з яких подарувала. Сюжети вишивок — біблійні персонажі, пейзажі, репродукції картин відомих художників. Вишивання — складна, копітка ручна робота, але майстриня отримує він рукоділля надзвичайне задоволення. На експозиції представлено дванадцять робіт: «Ісус Христос», «Янголята», «Христос Воскрес»  та інші.
Це друга персональна виставка творчості Петренко Любові Миколаївни, перша відбулася в грудні 2017 року і була приурочена до Різдвяних свят. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий