вторник, 14 июня 2016 г.

Справжній патріот України

   



         Серед знаменних дат та імен в українській історії чільне місце займає постать Євгена Михайловича Коновальця – борця за незалежність Української держави, справжнього патріота своєї Батьківщини, ідеолога українського націоналістичного руху.


  Євген Коновалець – засновник та перший голова Організації українських націоналістів, активний громадських та військовий діяч, полковник Армії УНР. Ще зі студентських років він вів активну громадсько-політичну діяльність. В роки Української національно-демократичної революції 1917-1921 років брав активну участь у розбудові українських збройних сил, вважаючи їх запорукою існування Української держави. Після поразки українського руху та встановлення радянської влади в Україні, перебуваючи в еміграції, Євген Михайлович здійснював організацію українського руху за межами тогочасного СРСР. Вбачаючи загрозу в постаті та діяльності Євгена Коновальця, радянські спецслужби провели спецоперацію з ліквідації провідника ОУН. Це сталося у 1938 році.

   У цьому році відзначається 125 річниця від дня народження Євгена Коновальця. З цієї нагоди  у бібліотеці проведено інформаційно-біографічну годину «Євген Коновалець-справжній патріот України»» для широкого кола користувачів.










Комментариев нет:

Отправить комментарий