суббота, 25 июня 2016 г.

Любиш життя, цінуй здоров'я, думай про своє майбутнє !

  



  26 червня відзначається свято, що має всесвітнє значення. Це - Міжнародний день боротьби з наркоманією та незаконним обігом наркотиків. Він був заснований в 1987 році як вираз рішучості Генеральної Асамблеї ООН посилити свою діяльність і створити світове суспільство, вільне від зловживання наркотиками. Підставою для такого рішення стали рекомендації Міжнародної конференції з боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом, що прийняла великий план діяльності по боротьбі з наркотичною залежністю
    У 1998 році відбулася спеціальна сесія Генеральної Асамблеї ООН, яка поставила мету значно зменшити таке згубне явище у світі, як наркоманія, вже до 2008 року. Але ООН оприлюднила цифри, які свідчать, що в даний час в світі наркотики вживають більше 185 млн. чоловік. Це становить 3% всього людства і 12% людей віком від 15 до 30 років. З кожним днем наслідки наркотичної залежності стають все більш загрозливими в демографічному плані. Наркотики опановують неповнолітні та підлітки, збільшується кількість жінок, які вживають наркотичні препарати.


   Люди всього світу, що піклуються про здоров'я своєї нації, об'єднаються в боротьбі з таким жахливим явищем, як наркоманія. Саме тому і було засновано Всесвітній день боротьби з наркоманією, що нагадує всьому людству про це страшну недугу.

    До цього дня у бібліотеці представлена календарна виставка-роздум «Зупинись! Подивись! Поміркуй! Зроби правильний вибір». З дітьми проведено проблемну бесіду «Любиш життя, цінуй здоровя, думай про своє майбутнє».

   Міжнародний день боротьби з наркоманією сприяє масовому вирішенню такої серйозної проблеми нашого часу, як наркоманія. Це питання не повинно залишати байдужим жодної людини на Землі. Тільки завдяки спільним зусиллям можна досягти позитивних результатів у вирішенні глобальної проблеми наших днів - наркоманії.

Комментариев нет:

Отправить комментарий