суббота, 25 июня 2016 г.

Оберіг волі українського народу

  

 28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 20 років тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету.

   Завидокудашевська бібліотека в переддень Дня Конституції презентувала читачам тематичну виставку «Оберіг волі українського народу», на якій представлено літературу про історію Конституції України, добірку матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу Конституцію. Матеріали, що представлені на книжковій виставці дають повну відповідь на запитання:  якою є історія українських Конституцій, хто з відомих українців були їх авторами, коли і за яких суспільно-політичних умов було прийнято чинну Конституцію України?
   Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.

    Дійсно, у віці дітей неможливо знати детально всі закони. Але основне, що їх стосується, вони повинні знати. У бібліотеці проведено вікторину «Краса і велич символів державних», в якій взяли участь діти середнього шкільного віку, вони читали вірші та розділи Конституції України.



   Доля і щастя народу та кожної людини залежить від того, якою буде Конституція, бо всі інші закони, розпорядження не повинні суперечити Конституції - Основному Закону України. Всі повинні підкорятися Конституції і сумлінно виконувати все, що вимагає Закон.

Комментариев нет:

Отправить комментарий