среда, 22 июня 2016 г.

Доторкнись душею до подвигу




     22 червня 1941 року – одна із самих сумних дат в нашій історії, початок Великої Вітчизняної війни. Саме тому щорічно 22 червня в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.
    Усе далі відходять сумнозвісні події Великої Вітчизняної війни. Ось уже 75 років пройшло від тієї страшної пам’ятної червневої пори, коли пролунали слова: війна, та в пам’яті людській вони залишаться назавжди. В червні ми вкотре повертаємось думками до подій, пережитих нашим народом у страшні дні початку війни.
     У цей день ми згадуємо усіх загиблих - на полі брані під час визвольних боїв, в тилу від голоду та поневірянь, закатованих у неволі. Гірка доля не оминула жодної української родини. Цей біль ми відчуваємо і понині.

    Безсмертному подвигу, ратній звитязі рядових бійців і командирів присвячена календарна виставка «Тих днів не змеркне слава», що діє у сільській бібліотеці. На ній представлено чимало цікавих матеріалів, книг, публіцистичних роздумів, фотоальбомів. Експозиція надає можливість відвідувачам, зрозуміти і відчути трагічну глибину початку радянсько-німецької війни.
 З широкою аудиторією було проведено годину-спомин «Хай світ із війною не буде знайомий», під час якої вони мали змогу ознайомитись з виставкою та переглянути фільм на воєнну тематику. На вшанування пам’яті за загиблими у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років  було проведено хвилину мовчання і запалено пам’ятні свічки.
    Ми схиляємо голови перед святою пам’яттю полеглих, які своїм ратним подвигом, самовідданою працею забезпечили  перемогу над ворогом, перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна. 
                                          Слава їм, вічна і світла пам'ять!


Комментариев нет:

Отправить комментарий